Artiesten

Annelie Smits

 

Genre

feestmuziek - nederlandstalig

Indicatieprijs

675

Biografie

Annelie Smits (1996), geboren en getogen in De Goorn, wist al op jonge leeftijd dat ze iets met muziek wilde doen. Zingen is haar grootste passie en soms begeleidt ze zichzelf hiermee achter de piano. Haar muzikale carrière begon al vroeg: toen ze zeven jaar was, leerde ze voor het eerst noten kennen op blokfluitles. Ook ging zij op cornetles, wat ze totaal acht jaar heeft gedaan bij Brassband Kunst naar Kracht in De Goorn. 

 

Op 15-jarige leeftijd besloot ze haar horizon te verbreden en heeft ze zich opgegeven voor zowel zangles als pianoles bij Muziekschool Koggenland in De Goorn. Ondanks dat ze slechts één keer in de twee weken zangles had, groeide ze hard. Onder begeleiding van zangdocente Anita Rol werden haar vocale eigenschappen steeds beter en ontwikkelde ze een heldere, zuivere en warme stem. In de afgelopen jaren zijn veel van haar dromen uitgekomen. Van kerstconcert tot het voorprogramma van Tino Martin en de Edwin Evers Band: ze trad overal op. 

 

Nadat ze haar baan verloor in 2020 door Corona heeft zij besloten zich volledig op de muziek te storten. In februari 2021 is haar eerste eigen single ‘Wat Een Tijd’ uitgekomen. Naast het uitbrengen van nieuwe muziek gaat zij weer volop optreden wanneer de samenleving dat weer toe laat en gaat zij na het behalen van haar diploma aan de gang als Vocal Coach bij Vocal Center waarbij zij mensen gaat helpen die ook graag zingen. 

Repertoire ingekorte/volledige inhoud

Nederlandstalig.

...

Nederlandstalig.

Samenstelling

1 v